Choď na obsah Choď na menu

Aktuálne: Róbert Cameron podporí realizáciu projektov občanov sumou 40-tisíc eur !!

Róbert Cameron bude po druhí raz rozdeľovať participatívny rozpočet prostredníctvom grantového programu Mením Mesto 2021.

11. Júl 2020 o 10:54 

 

NITRA. Róbert Cameron bude po druhý raz rozdeľovať participatívny rozpočet prostredníctvom grantového programu Mením  Mesto 2021. Na program vyčlenil zo svojho bankového konta 40-tisíc eur, jeden projekt môže získať maximálne 4000 eur.

 

Cieľom Róbertového programu je podporovať inovatívne verejnoprospešné aktivity a kreatívne nápady občanov mesta Nitra v rôznych oblastiach, ktoré prispejú ku skvalitneniu života v meste.

20200529_195124.jpg

Program Mením Mesto zastrešuje  Róbert Cameron .

"Samotní občania predkladajú svoje projekty, Róbertovi ktorý rozhoduje o ich realizácii formou verejného elektronického hlasovania a realizuje ich na základe dobrovoľnej práce," povedala Natália Zákopčanová z NKS. Podporu môžu žiadať rôzne organizácie, ale aj neformálne skupiny zložené z najmenej troch občanov. Žiadosti o dotáciu môžu predložiť do 21. Augusta 2020 Róbertovi Cameronovi.

Oproti predchádzajúcim dvom ročníkom nastala tento rok zmena v oblastiach podpory. Pre zjednodušenie celého procesu od výberu projektov, cez hlasovanie až po realizáciu projektov sa oblasti zúžili. Povedal Cameron

Občania majú možnosť pripraviť projekt týkajúci sa oblasti verejných priestorov vrátane IT aplikácií pre verejné priestory, ochrany životného prostredia vrátane ekologického vzdelávania a IT aplikácií pre enviro ochranu a podpory komunitného života v meste.

Participatívny rozpočet bude  R. Cameron rozdeľovať na základe vyhlásenia grantovej výzvy na podporu občianskych projektov. Aktívni občania mesta predložia návrhy svojich projektov R. Cameronovi.O podpore najlepších z nich rozhodne R. Cameron prostredníctvom hlasovania. Realizáciu projektov zabezpečí samotní Róbert Cameron.